На бульварі Тараса Шевченка на замовлення Департамент культури КМДА завершено реставрацію будинку № 3. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Будинок на бульварі Тараса Шевченка, 3 було збудовано 1897-1898 роках, 50 років тому він став пам’яткою архітектури місцевого значення, але довгий час знаходився у незадовільному стані, а окремі його частини – в аварійному.

«Будівля знаходиться у центрі міста і є однією з візитівок його історичної частини, тож основним завданням для влади міста було зберегти обличчя київської архітектури 19 століття. Довгі роки ми ходили повз пам’ятку і нарешті сьогодні маємо ще одну відреставровану історичну будівлю. Це не просто наша робота, це наша спільна перемога! За останні кілька років у місті реставровано таку кількість пам’яток, скільки не реставрувалось за попередні 23 роки. І це вкотре говорить про відповідальність столичної влади», – прокоментувала завершення робіт директорка Департаменту культури Диана Попова.

Зазначається, що у 2017-2018 роках тривали роботи з ремонту даху та перекриття будинку, а у 2018-2019 відбулась реставрація фасадів, встановлено системи сніготанення, реставровано балкони. Замінено також водостічну систему, встановлено блискавкозахист.

Нагадаємо, Опубліковано проєкт історико-архітектурного плану столиці: киян запрошують приєднатись

Читайте також:

Будинок Брезгунова та інші: у 2020 році у Києві реставрують 4 культурні пам’ятки

В Києві відреставрували храм Спаса на Берестові (фото)