З похолоданням у Києві почастішали пожежі, а з ними й трагічні випадки. У Святошинському районі внаслідок отруєння чадним газом загинула 44-річна жінка.

Про це пише «Вечірній Київ».

Трагедія сталася сьогодні вночі, 23 листопада, на Микільській Борщагівці. Дзвінок про пожежу на проспекті Леся Курбаса, 14-А, надійшов до Служби порятунку 101 за п’ятнадцять хвилин перша година ночі. На місце події прибули чотири спецмашини та 15 рятувальників Головного управління ДСНС у Києві.

Вогонь виник в однокімнатній квартирі на останньому поверсі дев’ятиповерхівки. Рятувальники винесли з пожежі на свіже повітря непритомну 44-річну жінку. Пізніше з’ясувалось, що вона винаймала житло. На жаль, медикам «швидкої» не вдалося реанімувати постраждалу. Жінка померла.

За годину надзвичайники повністю загасили пожежу. Вогонь встиг знищити меблі, побутову техніку та особисті речі. Причину виникнення пожежі встановлюють слідчі.

Втім, відомо, що з наближенням зими кількість побутових загорянь, зазвичай, збільшується в рази. Люди починають обігрівати помешкання, залишаючи ввімкненими електричні пристрої, газ, палити у квартирі… Причиною виникнення пожеж часто стає коротке замикання, яке може виникнути при надмірних перевантаженнях електромережі, коли, наприклад, одночасно вмикаються побутові прилади великої потужності.