На російській військовій авіабазі в Енгельсі Саратовської області прогриміли вибухи.

Про це пише “Главред”.

За попередніми даними, невідомий ударний безпілотник впав на злітно-посадкову смугу, після чого стався вибух. Пошкоджено мінімум два бомбардувальники Ту-95. Це стратегічна авіабаза Росії, з якою летять літаки, щоб бомбити Україну.

Як повідомляє Telegram-канал Astra, “атака” трапилася в понеділок вранці, 5 грудня. Невстановлений БПЛА впав на злітно-посадкову смугу на авіабазі Енгельс в Саратовській області.

Зазначено, що пошкоджено два ракетоносці Ту-95. Двоє російських військових отримали поранення і госпіталізовані.

Передбачається, що саме з аеродрому в Енгельсі вилітали російські бомбардувальники для нанесення ракетних ударів по Україні.

Крім того, за інформацією пропагандистів РИА Новости, на аеродромі під Рязанню загорівся бензовоз. Стався вибух. Загинули 3 людини, 6 людей постраждали.

Радник офісу президента Олексій Арестович написав у Facebook, що, згідно з російськими джерелами, пошкоджено щонайменше три бойові літаки. Причиною вибухів Арестович назвав необережне паління.

“Вдало покурив обслуговуючий персонал відразу двох російських авіабаз: Дягілєво і Енгельс, де базуються стратегічні бомбардувальники, які завдають ударів по Україні. За російськими ж джерелами, пошкоджено мінімум три літаки. Зворотно-бойове паління – стабільна гарантія краху путінського режиму”, – підкреслив Арестович.