Сьогодні, 11 серпня, відбулося урочисте відкриття фрагменту Стіни Пам’яті. Відтак, горельєфи Ади Рибачук і Володимира Мельниченка знову побачать світ.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Департаменту культури КМДА, на яку посилається “Київ Медіа”.

За два тижні ми святкуватиме тридцять років незалежності нашої держави. Ці круглі дати говорять нам лише про одне — ми маємо нарешті розпочати процес відновлення! Відновлення гідності українських митців. Відновлення поваги до творчості як такої. Відновлення пам’яті. Відновлення рельєфів, що заховані на цій стіні під шаром бетону» – прокоментувала Юлія Кепліна, перша заступниця директорки Департаменту культури.

Нагадаємо, 1982 року радянська влада поховала рельєфи під шаром бетону, як такі, що не відповідали принципам соціалістичного реалізму. Наразі у Департаменті роблять усе можливе, щоб відновити стіну. Ця ініціатива має показати не лише Україні, а й світу втрачений шедевр.

У дописі зазначили, що розкриття відбувається за сприяння Департаменту культури КМДА, а також представників бізнесу та небайдужих киян. Ініціаторами є Фонд збереження культурної спадщини АРВМ та Арт-фундація ДУКАТ.