Перед судом постав митник, з вини якого державний бюджет недоотримав платежі. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Прокуратури міста Києва.

«Київською місцевою прокуратурою № 6 скеровано до суду обвинувальний акт відносно службовця відділу митного оформлення № 1 митного посту «Аеропорт «Київ» (Жуляни)», злочинна діяльність якого завдала державі збитків на суму близько 230 тис. гривень», – йдеться в повідомленні.

Було встановлено, що митник, всупереч вимог Митного кодексу України та посадових інструкцій, без залучення спеціалізованого підрозділу митниці підтвердив визначений декларантом невірний код УКТ ЗЕД, за яким розмір мита склав 0% від митної вартості товару.

Це призвело до ненадходження до державного бюджету митних платежів на загальну суму майже 230 тис. гривень.

«Обвинувальний акт за підозрою посадовця у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України скеровано до Печерського районного суду для розгляду по суті», – повідомили в пресслужбі прокуратури.

Зазначається, що санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, за заволодіння столичним майном на мільйони гривень затримано ексдиректора Київводфонду зі спільниками

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Рейдерам, які заволоділи садибою Міллера, загрожує до 10 років

Посадовець ДУС та ексдиректор Укржитлосервісу вкрали приміщення в центрі Києва