Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що іранських військових радників росіян було вбито в Криму.

Про це пише видання The Guardian, на яке посилається “Фокус”.

Крім того, Данілов попередив, що будь-які інші іранці на окупованій території України, які підтримують вторгнення Москви, також стануть мішенню. За його словами, іранці знаходилися в Криму, щоб допомогти Росії використати дрони-камікадзе Shahed-136, поставлені Тегераном.

“Вони були на нашій території. Ми їх сюди не запрошували, і якщо вони співпрацюють із терористами та беруть участь у знищенні нашого народу, ми повинні їх убити”, — заявив Данілов.

Крім того, секретар РНБО заявив, що у Тегерані продовжують заперечувати постачання зброї Росії Тегераном. Однак підтвердити це іранці не можуть. За словами Данилова, у росіян “бракує мізків”, щоб самим розібратися, як керувати дронами-камікадзе.

“У сучасному світі нічого не приховаєш. Це лише питання часу, коли це буде оприлюднено”, — сказав Данілов.

Крім того, він заявив, що поки неясно, чи наважився Іран на постачання балістичних ракет до Росії. Робить усе можливе для того, щоб цього не сталося. Якщо ж іранські ракети все ж таки опиняться в РФ, то це буде говорити про те, що сама Росія зараз не в змозі виготовляти свої ракети.

Олексій Данілов також прокоментував позицію Ізраїлю. За його словами, вона добре зрозуміла і зрозуміла Україні.

“Ще раз зазначу, що в сучасному світі нічого не приховаєш, підтримку чи відсутність підтримки. Ви за демократів чи авторитаристів? На чиєму ти боці?” — зазначив Данілов.

Видання пише, що відносини України з Ізраїлем є прикладом сірої зони. Існує довгий список ізраїльської військової техніки, яку київський уряд хотів би придбати, але Ізраїль прагнув уникнути відплати Москви та намагався зображати себе нейтральним.

За словами журналістів, ще більше ускладнює ситуацію те, що перемогу на виборах в Ізраїлі здобула партія Біньяміна Нетаніягу, оскільки у нього, як повідомляється, “теплі відносини” з президентом РФ Володимиром Путіним. Проте участь Ірану за Росії також вплине на розрахунки Ізраїлю.