Заслужений лікар України, професор та інфекціоніст Ольга Голубовська заявила, що лікувальні установи давно знаходяться в колапсі, а кількість тяжких форм ковіду постійно зростає, інформує Хрещатик.News із посиланням на сайт Україна24.

“Я взагалі перебуваю в іншому вимірі. Для нас для всіх якісь концерти, розважальні моменти закінчилися вже давно. Я вам чесно хочу сказати: нам всім треба дожити до квітня. Що нас чекає попереду – ми входимо в найважчий сезон – одному Богу відомо”, – сказала лікар Голубовська.

За словами інфекціоністки, зростає кількість тяжких форм захворювання.

“Цифри, які зараз озвучують, ні про що не говорять. Я вам хочу сказати, що зараз зростає кількість тяжких форм – серед тих 5 тисяч частка тяжких хворих набагато більша, ніж це було влітку. І це принципово. У нас багато лікувальних установ вже в колапсі давно, точно так же, як і медики. А у нас ще все попереду”, – підкреслила інфекціоністка.

“Які розважальні заходи? Я розумію, що люди повинні їздити на роботу, але розважальні заходи можна якось відкласти, тому що ці 2 тис. осіб, які опинилися на великому стадіоні, приїхали в якомусь транспорті, вони потім натовпами будуть десь ходити. І ці молоді люди, які перебувають там, може і не захворіють, але вони принесуть хворобу в дім, і будуть хворіти їхні близькі, які потім виявляються в такому ж колапсі, як і ми вже всі”, – відзначила Голубовська.

Нагадаємо, Кабмін пообіцяв після канікул перевести школи на дистанційку

Читайте також:

Статистика МОЗ за 14 жовтня: Антирекорд з кількості померлих в Києві

Через ковід звільнилися 25% медиків столиці, а опорні лікарні заповнені на 90% – Київрада