Україна повинна поставити перед ПАРЄ чіткі умови повернення до роботи в асамблеї.

Про це сказав член української делегації Борислав Береза в ефірі телеканалу “Еспресо”.

“Ми припинили роботу на цій сесії. Залишили за собою лише можливість брати участь у всьому, що має відношення до накладання санкцій або поставлення під сумнів повноваження російської делегації. Далі ми повертаємося в Україну, будемо проводити наради у парламенті і з’ясовувати, як співпрацювати з Парламентською асамблеєю. Із нею співпрацювати треба. Але зараз ми повинні сказати ПАРЄ: “Ми готові повернутися, якщо…”. І озвучити умови”, – сказав Береза.

“Щоб ніхто не думав, що ПАРЄ не зацікавлена у поверненні України, скажу, що кожного місяця проходять перемовини з намаганням повернути Білорусь. Для ПАРЄ це дуже важливо. Україна є потужним гравцем і має велику представницьку делегацію – вона надважлива для асамблеї”, – наголосив він.

У ніч на 25 червня ПАРЄ ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, у якій запросила Росію для повернення до роботи в Асамблеї без обмежень права голосу. Росія вже у вівторок має намір відновити роботу в Асамблеї.

На сьогоднішньому засіданні ПАРЄ оскаржили повноваження делегації Росії, що відклало затвердження на 24 год. Після цього українська делегація вирішила призупинити роботу у Парламентській асамблеї.