Щонайменше на рік відкладається завершення будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції “Сирець” на житловий масив Виноградар. Про заявив генпідрядник проєкту, голова наглядової ради ПАТ “Київметробуд” Олег Токарев, повідомляє ТСН.

“Зірвано терміни на рік. На рік переноситься пуск”, – повідомив Олег Токарев.

Генпідрядник проєкту вважає, що причина зірваних термінів будівництва метро в зміні керівництва.

“Сума тендеру – 6 млрд грн. В кінці року був отриманий аванс – 2,6 млрд грн. За рік, який ми прожили з генеральним директором Василем Кобилем, витрачено 1 млрд грн і виконані, але не підписані замовником, роботи на 150 млн грн. Від суми контракту це всього 2,5%. Тому 17 грудня наглядова рада вирішила звільнити Кобиля і призначити на посаду гендиректора Метелицю Олександра Миколайовича”, – розповів Токарев.

Як повідомив головний інженер будівництва метро на Виноградар Євген Шатайкін, зараз відставання від графіка робіт не менш, ніж 7-8 місяців, а техніка не працює в повному обсязі.

“Відтоді як Олександра Метелицю фактично відсунули від рішення проблем, почалися систематичні невиконання графіка. Ми були відведені від процесу закупівлі техніки. Техніка, яка закуплена, нині не працює в повному обсязі з тими швидкостями, які були нами закладені. Ми катастрофічно відстаємо від графіка. Зараз відставання не менше ніж на 7-8 місяців”, – розповів головний інженер.

Нагадаємо, Як будують метро на Виноградар (фото)

Читайте також:

Метро на Виноградар: почали рити тунель

Розповіли про будівництво нових станцій київського метро