Термін дозволу на розміщення муралу в підземному переході між станціями київського метрополітену “Майдан Незалежності” і “Хрещатик” спливає 31 березня.

Про це повідомляє “Типовий Київ”.

Стінопис є прямою рекламою, з якої надходять гроші у міський бюджет, нагадала заступник начальника КП “Київський метрополітен” Наталія Макогон. Договір укладений на два місяці, тобто з 1 лютого по 31 березня.

Загалом, розміщення муралу коштувало замовнику 158 тисяч гривен (по 79 тисяч гривень за місяць). Тобто, 152 гривні в місяць за кожен із 520-ти квадратних метрів розпису.

Замовник розмістив на стінах переходу сюжети із відеогри для консолі Sony Playstation 5 “Horizon Forbidden West”. Що намалюють у переході після спливання терміну договору – поки невідомо (якщо не буде замовника, то і стіни залишаться “білими”). Гроші від цієї реклами йдуть до міського бюджету повз бюджету метрополітену.

“Кошти за такими договорами перераховуються на рахунки державного казначейства та зараховуються до цільового фонду спеціального фонду бюджету міста Києва”, – повідомили в Управлінні з питань реклами КМДА.