Радий повідомити, що мурал із зображенням Святої Джавеліни завершено, а також тішусь, що створений був саме в Солом’янському районі і продовжив нашу ідею створення «Алеї муралів» на вулиці Авіаконструктора Антонова, – пише в ФБ соціальний та політичний діяч Андрій Андрєєв.
Вдячний команді та засновнику канадсько-українського бренду Saint Javelin Крістіану Борису, на замовлення якого і було виконано мурал.
Коротка історія бренду: Канадець з українським корінням Крістіан Борис створив мем «Святої Джевеліни» ще за кілька тижнів до війни і почав продавати наліпки з цим образом в Канаді та США з метою відправляти всі виручені кошти на благодійну допомогу Україні. За місяць після початку війни, вдалося назбирати більше 1млн доларів. Наразі, ця сума перевалила 2 млн. Бренд вже пожертував кошти організаціям Help Us Help, 2402 та нещодавно запартнерився з Ukrainian World Congress, щоб закупляти захисне обладнання для військових.
Чому саме мурал?
Saint Javelin хоче інвестувати також і в культурний капітал України, адже вважає, що це також є невід‘ємною частиною майбутнього сильної держави. Свята Джевеліна вже стала символом нескоренності українського народу, тому з’явилась ідея закарбувати цей символ у столиці України.
Окрім десятків тисяч шанувальників по світу, мерч від Saint Javelin вподобали також президент Володимир Зеленський та Міністр оброни Резніков Олексій, яким щира подяка за всебічну підтримку!
Також відмічаю і шаную художників-професіоналів, які, власне і звернулись до мене з цією ідеєю з творчої групи Kailas-V: Яна Волк, Андрей Пальваль. Ви як завжди на висоті!
За допомогу в організації втілення ідеї в життя подяка Ivan Lisovyi, всі підводні камені технічного процесу були на ньому!
Слава Україні!
Перемога за нами, – додає він.