Кримінальне провадження проти Андрія Парубія щодо нібито створення ним озброєних угруповань для масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року розгнівало мережу.

Політики та активісти називають закиди безглуздям, придуманим у Москві. Одні цікавляться, чи варто далі очікувати відкриття справ за участь у Революції гідності та звільненні Слов’янська. Інші радять ДБР не виконувати вказівок Андрія Портнова.

Дмитро Ярош перевів Українську добровольчу армію у стан підвищеної готовності.

Gazeta.ua пропонує ознайомитися з думками відомих людей щодо дій ДБР проти Парубія.

Колишній голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив 23 вересня, що Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо нього через сутички 2 травня 2014 року в Одесі. Ті події у ДБР назвали “масовими заворушеннями”.

2 травня 2014 року через протистояння між проукраїнськими та проросійськими активістами загинули 48 людей шість із них у центрі міста від вогнепальних поранень, а 42 через пожежу в Будинку профспілок на Куликовому полі.

Сам Парубій назвав звинувачення “задзеркальним абсурдом”.

Наприкінці серпня екс-заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов повідомив, що звернеться до ДБР із заявою про нібито злочин Парубія.