Держрезерв відвантажив для МОЗу 9 млн 980 тис медичних масок. Останню партію міністерство отримало 23 березня 2020 року. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу Держрезерву.

Також МОЗ отримав з Держрезерву  69 апаратів штучної вентиляції легенів, 1180 ручних дихальних апаратів, 3 рентгенівські комплекси, 1350 пульсометри, 34 кисневих концентраторів.

Голова Держрезерву Ярослав Погорілий зазначає, що договір між МОЗ і його службою був укладений ще 11 лютого 2020 року, проте насправді представники міністерства приїхали забирати вантаж лише через 2 тижні ­– 25 лютого 2020 року.

“Держрезерв, починаючи з травня 2019 року, на виконання Розпорядження Кабінету Міністрів №295-р неодноразово звертався до Міністерства охорони здоров’я з проханням погодити проект договору щодо передачі матеріальних цінностей медичного призначення, але отримував відписки”, – зазначає Ярослав Погорілий.

Нагадаємо, в столиці з 25 березня діє обов’язковий “масочний режим” – в аптеки, магазини та транспорт не можна заходити без масок, а киян за порушення обіцяли штрафувати.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Дзвінки у роумінгу на гарячі лінії держустанов України зробили безкоштовними

Маски, тести, дезінфекція, карантин: Кличко відповів на найактуальніші питання киян (відео)

Три українські компанії розробили тест-системи для коронавірусу: МОЗ