Сьогодні, 9 жовтня, під стінами Кабміну відбулася акція «МОЗ досяг дна».  На Грушевського зібралися пацієнти з особливими потребами, які потерпають на онкологію, ВІЛ та орфанні захворювання. Вони вимагали розблокувати процедуру закупівлі ліків.

Активісти стверджують: через те, що Міністерство охорони здоров’я блокує закупівлі, пацієнти вже місяць не можуть отримати ліки, яких потребують негайно. Вони підписали звернення до прем’єр-міністра України з проханням допомогти їм вижити.

Представники онкохворих пацієнтів зазначають, що деякі препарати коштують по 44 тис. грн за курс в три тижні. Сьогодні людям доводиться їх купувати за власні кошти, хоча лікування має тривати рік. І це в той час, коли на складах в Україні осіли нерозмитнені ліки, які не доходять до пацієнтів через відсутність рішення міністерства.

Фото: Вечірній Київ

Нарешті перший заступник Міністра охорони здоров’я України Андрій Семиволос вийшов до демонстрантів. Він повідомив, що ліки незабаром з’являться у регіонах, але коли саме уточнити не зміг.

Читайте також:

Теплі дощі: синоптики обіцяють “бабине літо”

Kyiv Smart Card: у столиці створили карту точок продажу електронного квитка

Київ потрапив у смачну вісімку кулінарних столиць світу