Сьогодні, 20 серпня, в онлайн-режимі за присутності Міністра транспорту та комунікацій Катару Джасіма Аль Сулейті передано в концесію другий морський порт в Україні – спеціалізований порт “Ольвія” у Миколаєві. Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, передає сайт Хрещатик.news.

“Сьогодні ми передаємо в концесію другий морський порт в Україні – спеціалізований порт “Ольвія”. У рамках цього проєкту до роботи в Україні залучається провідний світовий оператор з великим досвідом – катарська компанія QTerminals, яка управляє найбільшим торговим портом Катару – Хамад вартістю понад 7 млрд доларів. Вона інвестує у розвиток порту “Ольвія” близько 3,4 млрд грн та гарантує збереження робочих місць для трудового колективу. Також близько 80 млн буде спрямовано на покращення інфраструктури Миколаєва”, – зазначив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Міністр зазначив головні умови договору:

  • Щорічний концесійний платіж становитиме щонайменше 80 млн грн. Це у 16 разів більше, ніж прибуток порту за минулий рік.
  • Концесіонер має забезпечити мінімальний обсяг перевалки вантажів не менше 2,55 млн тонн на рік.
  • Близько 80 млн грн буде спрямовано на покращення інфраструктури Миколаєва.
  • Планується будівництво нових об’єктів нерухомості на території підприємства – зернового терміналу/універсального перевантажувального комплексу.
  • Впродовж перших 6 років концесіонер гарантує зайнятість трудовому колективу та належний рівень ЗП.

Нагадаємо, Херсонський морський порт передано в концесію

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал   – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Назва залишиться: на аукціоні продали готель Дніпро за 1 млрд 111 млн

Пустили з молотка: автовокзали Києва продані за 230 млн