Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський прокоментував призначення нового начальника ГУНП в Києві, яким став Іван Вигівський.

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на сторінку голови МВС в Facebook.

За його словами, він вимагатиме від голови київської поліції це зростання довіри та поваги громадян до правоохоронців. Він зазначив, що практика неповаги до звернень і заяв громадян про порушення їхніх прав повинна назавжди піти у минуле.

“Найголовніше завдання керівника ГУНП Києва, це насамперед громадська безпека на вулицях та площах столиці. Кияни та гості міста повинні бути впевнені, що їм нічого не загрожує, навіть якщо в столиці проходять будь-які масові заходи.Першим випробуванням для Івана Вигівського будуть ювілейні заходи, присвячені 30-річчю Незалежності України.

По-друге, я вимагаю зовсім іншого рівня та якості боротьби саме з масовими правопорушеннями – квартирними крадіжками, крадіжками із авто, викраденням автотранспорту, хуліганством, шахрайством, а також підвищення рівня протидії наркозлочинності. Для громадянина, в якого вкрали велосипед, це може бути набагато болючіше аніж, коли дороге авто вкрали у мільйонера.

Те ж саме стосується і шахрайств, зокрема в кіберпросторі. Декілька тисяч гривень, які шахраї поцупили через Інтернет у студента чи пенсіонера для них цінніші, ніж втрата сотень тисяч, які шахраї виманили у того, в кого вони далеко не останні”, — заявив Монастирський.