Міст Патона в Києві знаходиться в аварійному стані і потребує реконструкції. Із таким листом звернувся директор Інституту електрозварювання Борис Патон, син видатного академіка Євгена Патона, до лідера столичної команди “Слуги народу” Олександра Ткаченка.

“Починаючи із середини 2018 року ми зверталися до керівництва КМДА з приводу критичного стану мосту ім. Є.О. Патона через р. Дніпро у м. Києві. Він за результатами обстеження визнаний як такий, що знаходиться в аварійному стані. На жаль, змушений констатувати, що не зважаючи на те, що рішення, які приймалися на нарадах у КМДА та КП “Київавтодор” щодо необхідності детального обстеження технічного стану головних балок мосту та розробленням проекту його реконструкції, до теперішнього часу не виконані”, – йдеться у зверненні.

Патон застерігає, що подальше затягування даного процесу може призвести до руйнування мосту або його аварійної зупинки. В результаті цього може бути втрачена не лише пам’ятка архітектури, а й суттєво обмежено рух автомобільного транспорту з одного берега Дніпра на інший, що призведе до транспортного колапсу у Києві.

У Києві 75 мостів перебувають у аварійному стані. Ні разу не мали капітального ремонту, після того, як здали в експлуатацію, за словами мера Володимира Кличка.