22 липня на черговому засіданні Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) у форматі відеоконференції, дійшли згоди щодо повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Офіс Президента.

«Згідно з ухваленим рішенням, з 00:01 27 липня 2020 року має дотримуватися режим повного та всеосяжного припинення вогню.

Прорив у роботі ТКГ в цьому напрямку є результатом ефективної роботи української делегації за підтримки наших міжнародних партнерів у Берліні й Парижі, а також роботи політичних радників і глав МЗС країн – учасниць Нормандського формату.

Сьогодні на засіданні ТКГ сторони за посередництва ОБСЄ домовилися про застосування заходів з посилення режиму припинення вогню до повного врегулювання міжнародного збройного конфлікту на території українського Донбасу», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідні заходи погоджені на ТКГ Україною та Росією й підтримані ОБСЄ.

«Режим дотримання повного та всеосяжного припинення вогню у разі, якщо він буде дотриманий іншою стороною, є базовою передумовою реалізації Мінських домовленостей і відкриває шлях до виконання інших положень цих домовленостей», – йдеться в повідомленні.

Йдеться про те, що повне та всеосяжне припинення вогню є базовою передумовою для проведення виборів на тимчасово окупованих територіях України.

Нагадаємо, на розмінування Донбасу Фінляндія виділить 600 млн євро

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал   – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Створено Фонд для відновлення та реінтеграції Донбасу

ООН озвучило кількість мирних жертв на Донбасі