На території колишньої урядової резиденції “Межигір’я”, яку незаконно привласнив президент-утікач Віктор Янукович та його син Олександр, планують створити пам’ятку садово-паркового мистецтва.

Про це повідомили у середу, 16 лютого, у пресслужбі уряду, на яку посилається ТСН.

Під час засідання Кабінету міністрів відповідним службам та відомствам було дано доручення провести нараду, на якій обговорити можливість створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва на території урядової резиденції “Межигір’я”.

Зокрема, фахівці повинні підготувати інформацію щодо правового статусу будівель, споруд  та земельних ділянок на території “Межигір’я та вивчити можливість створення парку-пам’ятки, враховуючи відкриті щодо цього об’єкту кримінальні провадження.

У Кабміні нагадали, що резиденція “Межигір’я” раніше використовувалась для офіційних зустрічей і належала до сфери відання Державного управління справами.

Наразі “Межигір’я” передано в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).