Мешканці столиці могли спостерігати неймовірно гарний “вогняний” захід сонця вчора ввечері.

Фотографії було опубліковано у Telegram-каналі “Столиця”, пишуть “Коментарі”.

10 листопада небо над столицею буквально поділилося навпіл. Одна з частин залишилася ясно-блакитною, а друга перетворилася на “вогневу”. На деяких фото захід сонця здається малиновим.

Здавна існує прикмета, згідно з якою, після “кривавого” заходу сонця слід очікувати, що наступний день буде вітряним. Фахівці кажуть, що це правда, але лише частково, бо є ще одна причина. Сонце світить одночасно сімома квітами. Перш ніж потрапити на Землю, промені проходять через газовий захисний шар атмосфери. Вона спотворює їхнє сприйняття, зазначає молодший науковий співробітник лабораторії кліматології Дар’я Бокучава.

Світло — це електромагнітна хвиля, від якої залежить те, яким ми зрештою побачимо колір того чи іншого предмета. Короткі хвилі є синіми, а довгі червоними. Коли Сонце заходить за обрій, його промені падають на ту ділянку і підсвічують її. При щільному вмісті пилу помаранчевому, а також жовтому квітам не так просто дістатись людського ока. У зв’язку з цим, ми бачимо захід сонця “вогненним”.