В Одесі люди відгукнулись на ситуацію з родиною дитини-інваліда. Як з`ясувалась, хлопчику разом із батьком та мамою, теж інвалідом, прийшлось жити у парку після того, як їхню родину виселили з власного помешкання.

Про ситуацію із хлопчиком, якому приходилось робити уроки прямо не землі та спати серед сміття у парку, розповів у своєму Facebook заступник начальника відділу ювенальної превенції управління регіонального главку Національної поліції Дмитро Ревун. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News.

«Ненавиджу систему, ненавиджу усім серцем, хоча є одним з гвинтиків в ній.

Усе це лайно, що відбувається щодня з дітьми, іноді зовсім на голову не налазить.

Кожен нормальний батько думає про блага для своєї дитини і ось я йду купувати безконтактний санитайзер в клас синові, а одночасно з цим десь хлопчак того ж віку, що і моя дитина, разом зі своїми батьками, третій день спить просто неба, в парку, забившись в кут під огорожею.

Серед куп екскрементів бездомних, у пня на якому лежить кинута ким-то іконка, де розкидані шприци і порожні конвалюты від наркотичних медикаментів, дитина з інвалідністю грає з котом, не відходячи від мами, яка теж має інвалідність.

21 століття, століття технологій, коли людина готується до підкорення Марса, створює квантовий комп’ютер, в “європейській” державі 9-річний хлопчак спить на землі, розкладаючи свої шкільні зошити на камені.

Його батько – сирота, якого нічим не нагородила доля, а суспільство і держава нічим йому не допомогли. Як і багато з числа сиріт, батько дитини, залишився за бортом і припускався помилки, багато помилок, за які розплачується не лише він сам. Втративши тимчасове житло і роботу, їх сім’я пішла жити в парк, прямо навпроти свого дому…

Залишити дитину в парку неможливо, не можна з ряду причин, про що ми чесно повідомляємо батьків і дитину. Батько починає плакати… Дивлячись на нього, плаче дитина і мати, яка сама крізь сльози заспокоює дитину, а я стою і почуваю себе безпорадним катом.

У малюка почали трястися руки, він притиснувшись до батька запитав “Ви мене що не закриєте в клітку”? – для мене це удар прямо в серці, я не можу представити, що відчуває дитина, раз ставить таке питання.

Довелося говорити з дитиною, детально пояснюючи йому процедуру, по якій його спочатку направлять в лікарню, а потім в центр соціально-психологічної реабілітації дітей. До розмови підключилися його мама і папа, які пояснили дитині, що його ніхто не залишить і що йому буде краще в центрі, ніж з ними в парку.

Дивлячись на дитину, я розумію, що він справжнісінький чоловік, який зрозумів що відбувається і узяв себе в руки, наскільки це можливо. А дивлячись на його несамовите прощання з мамою і папою, я розумію наскільки все запущено в нашому суспільстві… Ми винні перед цими дітьми, і немає людини на усій планеті, яка змогла б пояснити дитині чому він не має бути з рідними людьми. Після розмов, перед дорогою в лікарню малюк став посміхатися, відчувши упевненість, сказав, що точно не боїться, тому що буде зв’язок з батьками по телефону…

Хочу сказати велике спасибі людині, що повідомив мене про цю ситуацію в Facebook, Вам вдячні і батьки цієї дитини, вони назвали вас “небайдужою” людиною.

Популярні новини зараз

Колишня "Арка дружби народів" у Києві більше не є памʼяткою — наказ МКІП

16-річного Максима, що загинув на станції фунікулера через конфлікт з працівником УДО, поховали на Берковецькому кладовищі

Максим Кріппа та казино "Вулкан". Як партнер російського олігарха скуповує українські ЗМІ

У Київраді чотири нові депутати — депутата-втікача Трубіцина і підозрювану у ДТП Ар'єву замінили екс-очільниця МОЗ та депутат-багач від БПП

Показати ще

Зараз планую, чим можу допомогти цій сім’ї, окрім своїх прямих функціональних завдань», – написав Ревун.

Він додав, що батьків хлопчика також відвезуть на медичний огляд: “трохи приведемо їх в порядок у фізичному і моральному плані і заразом обговоримо з ними конкретні плани”.

На подію відгукнулись небайдужі люди та запропонували варіанти того, як можна допомогти хлопчику та його родині.

Поступили пропозиції працевлаштувати батька хлопчика, надати житло та допомогти з грошима, щоб сім’я скоріше отримала можливість знову возз’єднатися.

Нагадаємо,   у Києві створили путівник для безхатьків

Читайте також:

Що буде з київськими безхатченками під час посилення карантину

На Позняках комунальники знесли сміттєвий табір безхатченків