Київ поки знаходиться у “зеленій” зоні, тому міська влада використовує цей час, щоб підготуватися до наступної хвилі пандемії.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в етері телеканалу “Інтер”, пише ASPI.

“Активно здійснюємо вакцинацію, готуємо лікарні. Статистика останніх днів показує, що кількість хворих зростає. І кількість госпіталізацій – також. У нас вже підготовлені 4,1 тисячі місць у стаціонарах, 98% з яких забезпечені киснем. Наші лікарі вже мають неабиякий досвід лікування коронавірусу. Якщо медичні заклади першої черги не справлятимуться, ми готові розгорнути ще – понад 5,5 тисяч додаткових ліжок у лікарнях другої черги”, – зазначив Кличко.

За словами мера, в Києві вже зроблено понад 1,5 мільйона щеплень. Понад половина з них – двома дозами. Тому Кличко сподівається, що столиця зможе уникнути жорсткого локдауну восени 2021 року.

“Я сподіваюся, до суворого локдауну не дійде та потреби повністю закривати місто вдасться уникнути. Але ми готуємося до різних можливих варіантів. Сьогодні головна умова для уникнення суворого локдауну – вакцинація”, – підсумував Кличко.