Частину акцій телеканалу “Інтер” придбав голова політичної ради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктор Медведчук в олігарха-втікача Дмитра Фірташа.

Фірташ вважає, що його скоро екстрадують до США з Австрії. Зараз він скидає активи своїм партнерам, повідомляється у Telegram-каналі “Українського Інституту аналізу та менеджмента політики”, директором якого є політолог Руслан Бортнік.

“Так, свою частку 80% акцій ПрАТ “Телеканал “Інтер” він продав Віктору Медведчуку, який володіє медіахолдингом “Новини” (входять телеканали “112 Україна”, NewsOne, ZIK). Інші 20% акцій “Інтера” залишаються у Сергія Льовочкіна (партнер Медведчука та Фірташа по “Опозиційній платформі – За життя”)”, – зазначили в Інституті.

Медведчук має намір купити ще декілька каналів.

“Тяжко буде команді Зеленського, оскільки вони зайшли в конфлікт з Медведчуком, який посилюється в інформаційному просторі, зокрема, планує ще придбати у Петра Порошенка “Прямий” (вже негласно його контролює) та “5 канал”, йдеться в повідомленні Інституту.

Президент Володимир Зеленський не розуміє, чому кум Путіна Віктор Медведчук підняв питання звільнення полонених українців лише перед виборами до Верховної Ради, куди він балотується.