Кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук і колишній “регіонал”, нардеп Юрій Бойко з’явилися у Санкт-Петербурзі.

Трансляцію з Росії показував підконтрольний Медведчуку телеканал “112 Україна”.

З обома за столом сидів голова російського Газпрому Олексій Міллер.

Медведчук розповідав про “знижки на 25%”.

Також кум Путіна згадав п’ятого президента Петра Порошенка і генпрокурора Юрія Луценка:

“Тоді ще президент Порошенко в політично передсмертних конвульсіях почав викладати суть нашої зустрічі (попередня з прем’єром РФ Медведєвим у Москві. – Gazeta.ua).

Кабмін взагалі влаштував шоу, де вискакували зі штанів генеральний прокурор, що порушує кримінальні справи проти нашого прямого перельоту з Юрієм Бойко до Москви. Заборонили будь-які польоти в Росію, хоча раніше давали дозволи. Порушили справу проти авіаційних служб. У рамках кримінальної справи СБУ призначила експертизу всім висловлюванням наших переговорів. Це все нісенітниця”.

“Нам на це наплювати”, – додав Медведчук і згадав про Путіна, який пообіцяв знижку на газ.

Через політ народного депутата Юрія Бойка та його соратника Віктора Медведчука до Москви відкрили кримінальну справу проти співробітників Державної прикордонної та Державної авіаційної служб.

3 квітня Кабінет міністрів ввів заборону на нерегулярні рейси між Україною та Росією.

8 лютого Генеральна прокуратура відкрила кримінальну справу проти Медведчука. Йому інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та державну зраду.