Мажоритарник від партії “Слуга народу” Андрій Одарченко у 2018 вніс на рахунок партії Євгенія Мураєва “Наші” майже 200 тисяч гривень.

Про це дізналися розслідувачі програми “Схеми: корупція в деталях”.

Звіт партії “Наші” показав, що Одарченко у 2018 перерахував партії двома платежами 198,5 тисяч гривень. Сам майбутній нардеп від “Слуги народу” таку інформацію заперечив і додав, що не розділяє ідеологію партії Мураєва.

“Я в іншій партії”, сказав Одарченко.

Народного обранця журналісти пов’язують з високопоставленим прикордонником часів Януковича, “тіньовим куратором” штабу “Слуги народу” в Харкові Вадимом Слюсарєвим. Напередодні виборів Одарченко вийшов з компанії “Градієнт інвест”, заснованої своїм батьком Миколою. За телефоном “Градієнт інвесту” можна зв’язатися з ТОВ “Рубікон Трейдінг”, співвласником якої є той самий Слюсарев, вказують журналісти.

Про зв’язок “Слуги народу” із Слюсарєвим президент Володимир Зеленський сказав, що той допомагав керівнику місцевого виборчого штабу “Слуги народу” Павлові Сушку. Втім сам Зеленський з ним не спілкується.

Андрій Одарченко від “Слуги народу” виграв 170 округ у Харкові.​ Він працює деканом факультету управління торговельно-підприємницькою та митною діяльністю Харківського державного університету харчування і торгівлі. До виборів був бізнесменом.