Міністр освіти та науки Ганна Новосад зазначила, що наразі в планах МОН зміни в державному стандарті базової освіти, які торкнуться і викладання української літератури. Про це повідомляє «Цензор.Нет».

Зокрема, Новосад вважає, що в викладання української літератури повинно бути включено більше сучасних авторів, для того, щоб відходити від традиції страждань українського народу. На її думку така трансляція негативу через дітей утверджує тезу про те, що українці – нація, яка приречена на страждання і сльози.

“Ми будемо переглядати зараз державний стандарт базової освіти. Далі будемо переглядати стандарт старшої школи. Безперечно, це матиме свій вплив… Буде два нові стандарти, відповідно до яких будуть формуватися освітні програми, навчальні плани. І, безперечно, це також торкнеться літератури. Я вважаю, що в українську літературу мають входити більше сучасних письменників. Ми маємо відійти від традиції страждань всього українського народу, які ми транслюємо нашим дітям через українську літературу. Таким чином утверджуючи хибну тезу про те, що українці – це нація, яка приречена на страждання, сльози. Безперечно, необхідно транслювати інші дискурси і патерни через літературу, адже у нас є надзвичайно великі письменники. Особливо сучасні, які є, мені видається, найкращими митцями”, – повідомила Г. Новосад.

Нагадаємо, Ганна Новосад заявила, що в Україні забагато вчителів

Читайте також:

МОН проти 40-годинного робочого тижня для вчителів: Ганна Новосад

Мінфін відмовився підвищувати зарплати вчителям