Рамзан Кадиров — союзник Володимира Путіна та голова Чечні — намагається посилити свій вплив на окупованих територіях Донецької та луганської областей.

Про це заявили аналітики Центру національного спротиву, пише “Фокус”.

У регіон прибула значна кількість “кадировців”. Переважна більшість цих військових перебуває в тилу і практично не бере участі у реальних бойових діях.

Однак “кадировці” застосовують насильство щодо беззбройних цивільних, які залишилися на захопленому ЗС РФ Донбасі. Військові займаються мародерством. До Чечні вони вивозять обладнання промислових підприємств регіону та матеріальні цінності.

По-друге, в окупованому Луганську виконувачем обов’язків прокурора на початку листопада було призначено Гліба Михайлова — лояльного до Кадирова чиновника з Дагестану. Аналітики Центру національного спротиву говорять про те, що Михайлов отримав одразу два завдання: проводити в регіоні репресії та легалізувати воєнні злочини “кадировців”.

Крім того, глава так званої “ЛНР” Леонід Пасічник навіть їздив до Грозного, щоб вручити Рамзану Кадирову нагороду — “Зірку Героя ЛНР”. Відзнаку Кадиров отримав за “вагомий внесок чеченських бійців у визволенні республіки”.