Влада не бачить, наскільки швидко падає рівень життя українців. На печерських пагорбах зовсім інші проблеми. Там зайняті призначеннями друзів на посади й переїздом Офісу президента з однієї пафосної будівлі до іншої. Ціна питання 300 млн грн! Правду казав Ляшко краще витратили б ці гроші на пенсії та допомогу малозабезпеченим.

Зокрема, на ці гроші чекають молоді матері, які отримують трохи більше 800 грн допомоги по народженню дитини, люди з інвалідністю й ті, хто їх доглядає за 100200 грн на місяць.

Усю соціальну сферу треба докорінно змінювати, повертати її обличчям до людей. На цьому наполягає лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Він виступає не лише за зниження пенсійного віку й повернення права пільгового виходу на пенсію, але й за значне зростання соціальних виплат:

 Українці не винні, що вони все життя пропрацювали, але в них була мала зарплата. Тому в цих людей для нарахування пенсії повинні враховувати не тільки внески до Пенсійного фонду, а й трудовий стаж. Що більший трудовий стаж то більша пенсія. І мінімальна пенсія при великому трудовому стажі має бути хоча б 45 тисяч гривень. Збільшити треба і допомогу по догляду за людьми з інвалідністю вона має бути не нижче мінімальної зарплати й зараховуватися до стажу, говорить Олег Ляшко.

Окрема пісня, як кажуть тарифи. Заборгованість населення за послуги ЖКГ понад 60 млрд грн. За останній рік борг виріс удвічі. Половину країни позбавили субсидій, у результаті чого кожна друга українська сім’я тепер фізично не може заплатити за комуналку.

У Європі, якщо працюєш, чек за комуналку становить 45% заробітку. В Україні 2025%. Про пенсіонерів годі й говорити їхні квитанція подекуди більше, ніж призначена пенсія.

Однак влада боїться про це говорити. Єдиний, хто став на захист простих людей Олег Ляшко. Він невтомно твердить, що тарифи на комуналку знизити реально, причому удвічі. І платити люди повинні не більш як 10% доходу все інше має компенсувати держава. Це цілком реально, якщо скасувати рішення уряду про підвищення ціни на газ, по­збавити керівництва Нафтогазу мільярдних премій, збільшити український газовидобуток, знищити корупцію в тарифній сфері та перестати сліпо виконувати вбивчі вимоги Міжнародного валютного фонду.

Тож Ляшко йде на вибори, щоб продовжувати відстоювати соціальні права людей праці. Тим продажним соціологам, які, як мантру, повторюють, що він не пройде Ляшко не вірить і вам не радить. Бо найчесніші рейтинги ми побачимо на табло ЦВК у день виборів. На вибори Радикальна партія йде під номером 16.