Льотчик-випробовувач держдпідприємства “Антонов” Сергій Тарасюк спростовує версію катастрофи літака через відмову двигуна і перевантаження. Він знає, на що справді потрібно звернути увагу під час розслідування, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на сайт ТСН.

Тарасюк переконує, що для Ан-26 не було проблемою відмова одного двигуна, яку зараз заявляють, як одну із причин катастрофи.

Льотчик каже, що сам багато разів відпрацьовував посадку з вимкненим двигуном, але ця машина впевнено летить на другому. Відкидає пілот і версію, що двигун навмисно вимкнули з навчальною метою – з 20 курсантами на борту, та ще й в темну пору доби інструктори навряд би таке демонстрували.

Відкидає досвідчений пілот і версію про перевантаження, адже на борту перебувало вдвічі менше людей ніж він може перевезти, до того ж курсанти були без багажу.

А от чи повинні вони були бути всі на борту під час навчального польоту? Залишається запитання, хто саме був за штурвалами і чи справді курсанти не сплутали трасу зі злітною смугою аеродрому.

До речі, літаки Ан-26 є основною “робочою конячкою” наших Збройних сил. Цей літак почали випускати у далекому 1969 році на київському заводі “Авіант”. Усього їх випустили 1402 одиниці.

Нагадаємо, що слідчі розглядають 4 версії катастрофи, а тим часом Юрій Бутусов звинуватив вище військове керівництво України та Мотор Січ в аварії літака Ан-26

Читайте також:

Катастрофа АН-26 на Харківщині: у ДСНС повідомили про завершення робіт

Під Харковом розбився військовий літак АН-26 (відео)