Співробітники Голосіївської окружної прокуратури Києва та кіберполіції викрили групу людей, які виробляли і поширювали фейкові COVID-сертифікати. На даний момент відомо про причетність до справи таксиста і медика.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, на яку посилаються Новини.LIVE.

У матеріалах слідства зазначено, що киянин, який працює таксистом займався пошуком клієнтів, які хотіли отримати документ про проведення курсу вакцинації проти COVID-19 без фактичного проведення вакцинації.

Далі чоловік передавав дані людей медику державної установи, яка за гроші вносила недостовірні дані про вакцинацію в електронну систему HELSI. Вартість підробленого сертифіката становила 5500 гривень.

В рамках обшуків, співробітники правоохоронних органів вилучили журнали обліку громадян, які зверталися за фейковим сертифікатом, банківські картки, комп’ютерну техніку та мобільні телефони.

Станом на сьогоднішній день, медпрацівницю та таксисту пред’явили підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, які передбачені частиною 5 статті 27, частиною 4 статті 354, частиною 4 статті 354, частиною 5 статті 27, частиною 3 статті 362 та частиною 3 статті 362 Кримінального кодексу України.