Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції 4 травня, інформує сайт Хрещатик.news.

«Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася ще на 24 людини. Один випадок, на жаль, – летальний. На сьогодні у столиці вже 1535 підтверджених випадків захворювання на COVID- 19. З них 27 людей померли», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що за минулу добу COVID- 19 підтвердили:

  • у 15 жінок віком від 27 до 81 року,
  • у 8 чоловіків від 19 до 74 років,
  • у хлопця, якому 17 років.

До лікарень столиці госпіталізували 10 пацієнтів. Інші – лікуються на самоізоляції, під контролем медиків.

«Зазначу, що кілька днів число тих, у кого виявили вірус, трохи зменшується. Але, разом із тим, зростає кількість інфікованих, яким потрібна госпіталізація. Сьогодні в стаціонарах міських лікарень з діагнозом коронавірус перебувають 215 пацієнтів, зокрема і 4 дітей. З підозрою на COVID-19 – 68 хворих. З пневмоніями – загалом 413 пацієнтів», – повідомив Віталій Кличко.

Кличко розповів про тенденцію поширення хвороби по районам столиці. За його словами в Дарниці зафіксовано хворих більш, ніж в інших районах міста.

«Також підкреслю тенденцію: останнім часом рекорди по кількості хворих б’є Дарницький район. Там вже 256 хворих. І він вийшов на друге місце після Печерського, де зареєстровано 333 хворих. Дарницький район густонаселений, де багато людей перетинаються в публічних місцях. І де, я так розумію, менше дотримуються правил безпеки», – зазначив Віталій Кличко.

Нагадаємо, 4 травня відбувся брифінг Віталія Кличка (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В Києві відбувся мітинг підприємців: що відповіла міська влада

Будівництво метро на Виноградар перейшло в активну фазу: Кличко