Міністр оборони Інара Мурнієце заявила, що в Україну будуть ще надіслані зенітно-ракетні комплекси Stinger, гелікоптери, кулемети з боєприпасами і безпілотники.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони.

“Під час розмови з міністром оборони України я підтвердила непохитну підтримку уряду і жителів Латвії Україні в цій страшній війні. Найближчим часом ми направимо в Україну нові партії військової підтримки – зенітно-ракетні комплекси Stinger, гелікоптери, кулемети з боєприпасами і безпілотні літальні апарати”, – сказала Мурнієце після зустрічі з українським колегою Олексієм Резніковим.

Під час зустрічі цього тижня в рамках робочого візиту Мурнієце до України міністри детально обговорили ефективність уже наданої Латвією підтримки та заплановані поставки військової підтримки Україні.

У листопаді минулого року фонд Ziedot.lv розпочав кампанію зі збору коштів “Хороші новини”. Протягом двох місяців під час кампанії було пожертвувано 439 768 євро, які підуть на закупівлю виробленої в Латвії військової техніки та спорядження.

25 січня в будівлі 19-го батальйону бойового забезпечення Земессардзе (Національна гвардія) в місті Улброк відбудеться захід із відправлення першої партії техніки.