Дерева стають легкою «мішенню» для шкідників – мінучої молі. Через це уражені дерева швидко втрачають сили і вже влітку каштани жовтіють, поступово вмираючи. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КО «Київзеленбуд».

«Фахівці шукають та розробляють різні методи для боротьби із мінуючою міллю. Одним з інноваційних рішень є ін’єкції препаратом Revive – інсектицидом, створеним компанією Syngenta. Представники компанії-розробника провели показову обробку дорослих каштанів: 8 дерев на вул. Антоновича у Голосіївському районі та 8 дерев на так званому Каштановому бульварі на просп. Перемоги у Шевченківському районі», – йдеться в повідомленні.

В компанії розповіли, що спочатку дерево обміряють, щоб визначити необхідну кількість препарату. На відстані 10 см від землі у дереві просвердлюють отвір вглиб до 7 см, куди вводять препарат. Для закриття отвору використовують спеціальну пробку, яка біологічно розкладається, і за рік її вже дуже важко виявити. Мінімальна товщина стовбура дерева для проведення таких ін’єкцій має бути не менше 20 см. Наприклад, дереву з товщиною стовбура більше 50 см потрібно зробити 9 таких уколів. Тобто чим старше і більше дерево, тим більше ін’єкцій йому необхідно.

Зазначається, що препарат рухається по судинній системі дерева самостійно і діє на шкідників протягом 3 років. Він безпечний для людей, звірів та комах і не потрапляє в навколишнє середовище.

Фахівці запевняють, що перші результати «щеплень» будуть видні вже влітку – листя оброблених дерев помітно відрізнятиметься від уражених шкідників. Повноцінно ж оцінити дію препарату можна вже за рік.

Нагадаємо, фахівці розповіли, чому на Хрещатику замість каштанів висадили ялівець.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

У жовтні в Києві висадять 100 тисяч дерев

На схилах біля колони Магдебурзького права висаджують молоді дерева