Окружний адміністративний суд міста Києва пояснив, чому скасували рішення Київської міської ради щодо перейменування проспектів Генерала Ватутіна й Московського.

За новою назвою вони б стали проспектом Романа Шухевича й проспектом Степана Бандери, повідомляє ТСН.

“Рішення ухвалене судом, зважаючи на порушення процедури щодо перейменування. А також у зв’язку з відсутністю належного обґрунтування затвердження даних рішень. Прийнято до уваги значний суспільний інтерес, який відображений і в петиціях проти перейменування”, – йдеться у заяві суду на сайті судової влади.

Розгляд позову до столичної міськради тривав від серпня 2016 року, а позивались ГО “Єврейська правозахисна група” та ГО “Антифашистська правозахисна ліга”. Крім них на боці позивача виступила ще низка організацій це Громадська організація “Ветерани праці – діти війни”, Громадська організація “Інститут правової політики та соціального захисту імені Ірини Бережної”, Київська міська організація ветеранів.

А на боці відповідача: Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, Український інститут національної пам’яті, Громадська організація “Мистецький центр “Локація”, Невідомий Євген Леонідович.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що міськрада ще раз перейменує ці проспекти.

У мережі шириться обурення з приводу рекомунізації вулиць. Хтось називає це реваншем проросійських сил, хтось нарікає на нереформованість української судової системи.