Сьогодні місту вигідніше та простіше зробити так, щоб приватний громадський транспорт продовжував працювати, але став безпечним, комфортним і відповідав екологічним нормам.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

Він нагадав, що феномен «маршруток» виник на пострадянському просторі ще в 90-х. Тоді приватні перевізники стали альтернативою переповненому муніципальному транспорту, а у деяких містах навіть повністю витіснили його з ринку перевезень. І хоча у Києві маршрутки залишаються найбільш розповсюдженим видом транспорту, впродовж останніх років міська влада все частіше заявляє про наміри позбутися маршрутних таксі.

«Претензій до роботи «маршруточників» не перерахувати. Велика частина маршрутних таксі знаходиться у незадовільному технічному стані, не відповідають екологічним стандартам щодо викиду вихлопних газів, часто потрапляють в аварії, не мають чіткого розкладу руху, а груба поведінка водіїв маршрутних таксі вже увійшла в приказку», – сказав Яловий.

За словами Костянтина Ялового, попри купу явних недоліків, маршрутки продовжують працювати. Причина в тому, що маршрутки щодня перевозять значну частину усіх пасажирів. Щоб відмовитися від послуг приватних перевізників, столиці потрібні сотні нових одиниць транспорту, на придбання яких не вистачає коштів.

«Власне, мова не про те, щоб повністю викорінити маршрутки. Сьогодні місту вигідніше та простіше зробити так, щоб приватний громадський транспорт продовжував працювати, але став безпечним, комфортним і відповідав екологічним нормам», стверджує Костянтин Яловий.

Що для цього потрібно?

Стимулювати перевізників замінити застарілі та маловмісні машини на сучасні автобуси, які дозволяють перевозити більшу кількість пасажирів та враховують потреби людей з обмеженими можливостями.
Створити максимально прозорий механізм конкурсу на маршрути для перевізників з єдиними чіткими вимогами як щодо технічних і екологічних характеристик автобусів так і стосовно стандартів якості надання послуг. Детальна інформація про результати конкурсу та діючих перевізників на усіх маршрутах мають бути доступними у єдиній відкритій електронній базі.
Розробити нову комплексну систему управління муніципальним та приватним громадським транспортом та оптимізувати маршрути і графіки руху відповідно до потреб міста.

Додаткова інформація та коментарі:
За телефоном: +380 97 937 86 22.
Електронна адреса: press.k.yaloviy@gmail.com.