$100 тисяч за блокування законопроєкту про авторські права пропонував народному обранцю неназваний голова громадської спілки.

Відповідну інформацію виклала пресслужба на публічній сторінці Київської міської прокуратури у Facebook, передає аґенція “Останній Бастіон”.

Станом на цю мить правоохоронці розпочали досудове розслідування за частиною 3 статті 191, частиною 4 статті 27, частиною 4 статті 369 Кримінального кодексу України.

«Затриманий чоловік звернувся до помічника народного депутата – голови одного з підкомітетів Верховної Ради України – із пропозицією надання 100 тисяч доларів США неправомірної вигоди щорічно за вчинення дій із блокування розгляду законопроєкту зі змінами до ЗУ “Про ефективне управління майновими правами право власників у сфері авторського права і (або) суміжних прав”, у частині забезпечення збору доходу від прав організаціями колективного управління. На цей час голову громадської спілки затримано у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. За місцем його роботи та проживання тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру», – відзвітували у пресслужбі Київської міської прокуратури.

Цілком імовірно, що фігурант кримінального провадження згодом може виявитися не керівником неназваної “громадської спілки”, а штатним агентом НАБУ, чиї співробітники відомі застосуванням методики провокацій.