Проєкт рішення вже включили до порядку денного на наступне пленарне засідання.  Ініціатором цього кроку став депутат Георгій Зантарая.

Про це пише «Вечірній Київ».

У складних умовах воєнного стану дуже важливо, щоб економіка працювала, тому місто підтримує столичний бізнес з перших днів війни.

ВАЖЛИВІ РІШЕННЯ
Так, вже в березні на одній з перших сесій, яка відбулася під час війни, міські депутати встановили чимало пільг для підприємців.

Відтак вони повністю звільнили або зменшили розмір орендної плати за комунальне майно, паркування транспортних засобів, розміщення зовнішньої реклами.

У травні депутати Київради розширили перелік суб’єктів бізнесу, яким буде визначено надати комплексну економічну підтримку з метою забезпечення економічної та продуктової стабільності в Києві.

А вже, власне, у вересні Київрада проголосувала за надання столичному бізнесу пільг на оплату за землю.

У ЧОМУ СУТЬ ПРОЄКТУ РІШЕННЯ
Постійна комісія Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою вже ухвалила проєкт рішення, який стосується комплексної підтримки суб’єктів господарювання у м. Київ.

Прокоментувати цей проєкт рішення «Вечірній Київ» попросив депутата Київради, голову ПК Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою Владислава Трубіцина.

— Розпочну з того, що протягом 2014-2015 років з підприємцями були укладені договори пайової участі в утриманні об’єктів благоустрою. Завдяки цьому, щороку міський бюджет поповнювався більш як на 65 млн гривень за рахунок пайової участі з тимчасових споруд.

З настанням війни Київрада значно зменшила відповідну плату для підприємців, що торгують з тимчасових споруд. Проте, що робити малому бізнесу, якщо в них закінчився термін дії документа паспорта прив’язки тимчасових споруд?

У проєкті рішення, який напередодні підтримала наша депутатська комісія, зазначається, що термін дії паспортів прив’язки пропонується подовжити на 3 роки. Таким чином підприємці зможуть спокійно і гарантовано працювати, не думаючи, як їм зробити новий паспорт прив’язки на свою тимчасову споруду.

Крім того, даним проєктом рішення передбачається заборонити Департаменту містобудування та архітектури в односторонньому порядку розривати договори пайової участі. А договори, які були розірвані під час дії воєнного стану, Департамент має поновити.

Популярні новини зараз

У столиці посилять заходи протидії ДРГ та можливим обстрілам Києва - Рада оборони Києва провела засідання

Унікальну частину 800-річної стіни церкви доби Київської Русі представили в столичному музеї

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще

***

Проєкт рішення уже внесли у порядок денний наступного пленарного засідання Київради. Для його ухвалення має проголосувати більшість депутатів.

Нагадаємо, у Києві діє понад 327 тисяч суб’єктів підприємництва. У січні-липні 2022 року підприємства сплатили у міський бюджет 23,4 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 5% більше, ніж за відповідний період 2021 року.