Депутати Київської міської ради проголосували за внесення змін до бюджету столиці на 2022 рік на фінансування заходів Міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони в місті Києві «Захисник Києва» на 2022–2024 роки».

Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, пише сайт Київської міської ради.

За його словами, необхідність ухвалення цього рішення обумовлена загрозою подальшої збройної агресією з боку Російської Федерації проти України, ймовірністю застосування агресором диверсійно-розвідувальних сил та інших озброєних формувань, здійснення актів тероризму.

«Виділення необхідного фінансового ресурсу на виконання заходів  та робіт з територіальної оборони столиці дасть змогу поліпшити матеріально-технічне забезпечення підрозділів тероборони, обладнати пункти постійної дислокації для бригади Сил територіальної оборони міста Києва та рекрутингових центрів», – зазначив Микола Поворозник.

Він нагадав, що сьогодні у столиці активно формується система територільної оборони.

«Сьогодні головне – не панікувати. Вступайте до лав територіальної оборони. Тільки так зможемо захистити свої родини і місто від агресора у разі необхідності», – закликав Микола Поворозник.