Через карантинні обмеження київські музеї не приймають відвідувачів, але продовжують працювати в дистанційному режимі. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

Директорка Департаменту культури Діана Попова розповіла, що культура в столиці продовжує існувати, щодня музеї Києва публікують на своїх сторінках у соцмережах цікаву інформацію та втілюють віртуальні проєкти.

«Наразі нашим головним завданням є зберегти роками налагоджений зв’язок із киянами та не дати їм забути, що культура в Києві продовжує жити: музеї щодня публікують пізнавальну інформацію про свої фондові колекції, історію створення, цікаві факти, наукові статті та багато іншого. Віртуальні мистецькі проєкти, екскурсії, подкасти, відео-лекції – лише невеликий перелік заходів, які тривають і будуть тривати, доки ми не зможемо зустрітися наживо!» – зазначила Діана Попова.

За словами директорки, київські музеї підготували низку заходів, приурочених до Міжнародного дня музеїв:

• 18 травня в Літературно-меморіальному музеї М. Булгакова триватимуть читання творів письменника онлайн різними мовами світу.

У Музеї української діаспори в рубриці «ExhibitionOnQuarantine» віртуальна екскурсія виставкою «Наш Сікорський».

• 18 травня на сторінці Музею Шолом-Алейхема відбудуться онлайн лекції Ірини Климової «Національне мистецтво» та «Бсамим» із циклу «Сторінки єврейської історії та культури».

У Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця» 18 травня пройде аудіовізуальна екскурсія «Таємниці Косого капоніру».

У Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків 18 травня – День музеїв онлайн: підготовлено серію публікацій про інклюзивність на сторінках музею у Facebook, Інстаграм, Телеграмі та на YouTube-каналі музею.

У Музеї книги і друкарства України 18 травня – віртуальна екскурсія музейною виставкою «Моя, твоя – наша Ліна Костенко» і музейний флешмоб «За що я люблю Музей книги і друкарства» на музейній сторінці Facebook у рамках Ночі Музеїв 2020.

Національний музей українського народного декоративного мистецтва представить 18 травня: онлайн-конкурс на знання творчості відомих українських митців «Рука митця», репортаж-спогад про музейну акцію «Ніч у музеї» 2017 р., а також відеофільм «Катерина Білокур» у 3-х частинах із документально художнього циклу пізнавальних програм «Ніч у музеї».

Нагадаємо, цьогоріч Київ відзначатиме День Європи у телеформаті (програма)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Популярні новини зараз

Ще одна парафія Броварського району Київщини приєдналась до ПЦУ

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

Ректора КНУ Бугрова вимагають звільнити — скандальні закупівлі урвали терпець, створено петицію

Вибух у Києві стався в районі ТЦ "Променад парк" - подробиці

Показати ще

Читайте також:

Шопен наживо: Київська філармонія розпочинає концерти онлайн

Цього року онлайн: Пробіг під каштанами 2020 перенесли на слідуючий рік