Мер столиці нагадав, що з 1 квітня стартувала друга хвиля медреформи, через це медзаклади наразі отримують фінансування від держави. Але, навіть у ситуації, коли медики отримують фінансування від Національної служби здоров’я Київ буде і надалі підтримувати столичних медиків. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

«Ще раз нагадаю, що 1 квітня стартувала друга хвиля медичної реформи. За нею медзаклади почали отримувати фінансування від Національної служби здоров’я, з якою напряму підписали відповідні договори. Це стосується і заробітної плати співробітникам. Її також тепер нараховує держава. Тобто, що за законом, місцева влада більше не фінансує цю статтю видатків закладів», – сказав Віталій Кличко.

За словами мера, за березень медики отримали заробітну плату, премії та надбавку ще з бюджету міста. А за квітень – уже від Національної служби здоров’я. Тому сталась така різниця у виплатах за ці два місяці.

«Ми розуміємо всю складність ситуації і турбуємося про людей, які працюють в медзакладах столиці. Ми завжди допомагали і будемо допомагати тим, хто рятує наше здоров’я і життя. Київ віднайшов кошти в бюджеті міста на доплати всім медикам столиці.

За квітень медпрацівникам нараховано з міського бюджету додаткові виплати відповідно відпрацьованого часу. Їх отримають медики комунальних некомерційних підприємств вторинного і третинного рівня надання медичної допомоги. Загалом з 1 квітня і до кінця року з бюджету столиці виділимо на доплати медикам понад 984 мільйона гривень», – сказав мер Києва.

Кличко підкреслив, що для лікарів сума таких нарахувань становить 4 тис. грн, для медсестер – 3 тис. грн, для молодшого медперсоналу – 1 тис. грн.

«Такі доплати від міста, підкреслю, отримають усі медики столиці», – додав Віталій Кличко.

Нагадаємо,  7 травня  в Києві мітингують лікарі швидкої допомоги (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

За квітень медики отримають додаткові виплати з бюджету столиці: Кличко

Про хворих киян, медиків та будівництво метро: брифінг Кличка (відео)