Столична влада не виключає повного відключення електроенергії в Києві, що може призвести до евакуації близько трьох мільйонів жителів міста.

Як пише “Главред”, посилаючись на The New York Times, величезне навантаження на енергосистему України є результатом того, що Росія завдає ракетних ударів по електростанціях, лініях електропередач і підстанціях по всій країні.

“Ми розуміємо, що якщо Росія продовжить такі атаки, ми можемо позбутися всієї нашої системи електропостачання. Ось чому ми готуємося до холодної зими”, — заявив директор Ссужби безпеки Києва Роман Ткачук.

У Києві обладнали машини екстрених служб гучномовцями на випадок виходу з ладу систем зв’язку та розпочали кампанію з інформування населення про місця евакуації.

“Чиновники намагаються знайти тонкий баланс між готовністю та спробою не викликати паніку”, – пише видання.

Зазначається також, що “в гонці між зусиллями Кремля по руйнуванню інфраструктури і зусиллями України по відновленню у Москви є перевага”.

“Хоча Україна стала краще збивати ударні безпілотники, невеликий відсоток влучень може завдати значної шкоди. У понеділок Україна збила 44 з 55 крилатих ракет, націлених на енергосистему. Але деякі вдарили по ключових електростанціях і підстанціях, зокрема і по підстанції, яка постачає електроенергію в столицю. Близько 350 тисяч будинків одразу залишилися без електроенергії”, – йдеться у матеріалі.