Регулярні відключення можуть бути аварійними та плановими, про це повідомляє сайт “Хрещатик.news” з посиланням на ДТЕК “Київські електромережі”.

Планові та аварійні відключення не мають викликати занепокоєння у киян, тому що це профілактична міра. Електромережі Києва старі та зношені, частина з них побудована чбільше 25 років назад, тому потребує ремонту.

Під час планових відключень спеціалісти ДТЕК перевіряють електромережі, знаходять аварійні ділянки та проводять плановий ремонт. Через такі планові перевірки, мешканці столиці щороку проводять без світла 162 хвилини, у порівнянні з 696 хвилинами по всій Україні.

У 2019 році, завдяки плановим відключенням було відремонтовано 126 км ліній електропередач, реконструйовано 40 км та побудовано 9 км нових електромереж.

На сайті ДТЕК можна ознайомитися з графіком планових та аварійних відключень та підготуватися до них. Фахівці наголошують на тому, що профілактичні відключення допомагають передбачити та запобігти великим аваріям та несправностям, які можуть залишити киян без світла на значно довший час.

Нагадаємо, Суд заарештував рахунки Суспільного мовника

Читайте також:

При перейменуванні вулиць міняти документи не потрібно: КМДА

Кількість хворих на туберкульоз дітей в Києві зросла на 30%