Столична прокуратура наполягає на примусовому лікуванні 40-річного чоловіка, який розчленував рідну матір.

Про це пише «Вечірній Київ».

Моторошне вбивство сталося у Подільському районі в травні цього року. До поліцейських звернулась жінка, яка хвилювалася через те, що її 64-річна колежанка не вийшла на роботу, а на телефонні дзвінки не відповідає. Вона також розповіла, що у її подруги постійно виникали сварки з сином, а напередодні з їхньої квартири начебто було чутно крики.

Піднявшись до оселі, поліцейські побачили страшну картину — кров і шматки тіла. Правоохоронці одразу почали розшукувати сина господарки квартири. Поліцейські Київщини за орієнтуванням столичних колег затримали підозрюваного на залізничному вокзалі у Білій Церкві.

Як з’ясувалось, чоловік під час чергової сварки забив матір до смерті, після чого розчленував пилкою її тіло, шматки якого закопав у лісі.

У Київській міській прокуратурі розповіли, що у кримінальному провадженні зібрані достатні докази щодо винуватості чоловіка у вчиненні умисного вбивства. Проте, результати судово-психіатричної експертизи засвідчили, що він за своїм психічним станом не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними.

За висновками лікарів на теперішній час психічний стан чоловіка не змінився. Подільська окружна прокуратура скерувала до суду клопотання про застосування до вбивці примусових заходів медичного характеру, а саме госпіталізації до психіатричної лікарні з суворим наглядом.