Міська влада Києва докладає максимум зусиль у запобіганні розповсюдження нового коронавірусу. Про це на своїй сторінці у Facebook зазначив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, повідомляє сайт Хрещатик.news.

«Наразі відпрацьовано механізм взаємодії з громадянами, які повернулися з країн, де зареєстровані випадки нової коронавірусної інфекції (COVID-19). Усе, що потрібно зробити людині, – зателефонувати на 15-51 та повідомити про повернення з-за кордону і надати дані про себе. Зауважу: вся інформація, яку надає про себе додзвонювач контакт-центру, – конфіденційна і не підлягає розголошенню стороннім особам! Такий дзвінок дасть змогу зафіксувати потенційного носія вірусу, моніторити його стан медичним працівникам та визначити групи ризику розповсюдження вірусу», – повідомив Микола Поворозник.

Посадовець пояснив, що ефективність протиепідемічних заходів залежить від свідомості та відповідальності кожного.

За словами Поворозника, медзакладам столиці доручено забезпечити можливість киянам, що повернулися із країн з коронавірусом, оформляти лікарняні, не виходячи з дому.

«Медичним закладам первинної ланки доручено забезпечити можливість оформлення лікарняних листків особам із симптомами ГРВІ, що повернулися із країн, де зареєстровані випадки COVID-19, без відвідування ними закладів охорони здоров’я. За умови нетяжкого стану перебігу хвороби та постійного онлайн-моніторингу (телефонний, відеозв’язок) стану здоров’я лікарем, із яким підписано Декларацію на медичне обслуговування», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Коронавірус не пролетить: під Києвом миють вулиці, лавки та дитячі майданчики

Читайте також:

При поширенні коронавірусу в Києві заборонять всі заходи та закриють метро: Кличко

Шмигаль затвердив новий посилений план боротьби з поширенням коронавірусу