Кияни повинні отримати повну та прозору інформацію про те, як буде вирішуватися транспортна проблема Троєщини. Зокрема, щодо будівництва туди нової гілки метрополітену.

Про це розповів на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

«На початку вересня Уряд ухвалив рішення про виділення 100 мільйонів гривень для створення нових проектів двох гілок метро в Києві. Новина видається позитивною, але хочеться дещо уточнити. Як стверджують у повідомленні Мінінфраструктури, коригування проектів потрібне, бо з часу затвердження останньої документації, місто і потреби мешканців встигли змінитися. Востаннє (і, здається, вперше) транспортні потреби столиці вивчали у 2015 році. Тоді за підтримки Світового банку було проведене “Дослідження сталого розвитку міського транспорту”. Троєщину включили до списку районів з найгіршою якістю транспортного обслуговування. За розрахунками через відсутність прямих маршрутів дорога до і від центру займає у мешканців району до 90 хвилин», – наголосив Костянтин Яловий.

За його словами, якщо з того часу ситуація справді змінилася, то виникає питання, хто і як буде визначати нові актуальні потреби столиці, про які говорять у Мінінфраструктури?

«Принаймні, документ від Світового банку є у відкритому доступі в мережі. А от на що спиратимуться автори нових проектів, було б цікаво подивитися. І ще одне питання. Якщо проекти нових гілок метрополітену справді застаріли, то чому усього рік тому і державна, і столична влада так активно анонсували їх будівництво? Керівництво “Київгенплану”, Мінфіну, міський голова Києва та його заступники стверджували, що проектна документація вже практично готова, нові станції вже можна будувати, а рух на нових гілках запустять через 5-7 років. Невже Київ збирався будувати такий серйозний проект, використовуючи застарілу проектну документацію? Та чи залишаться актуальними нові проектні розробки за цей час?», – запитує Костянтин Яловий.

На його думку, попри обіцянки побудувати метро “вже скоро” та витратити 100 мільйонів з бюджету на якесь абстрактне “коригування проектів”, кияни мають право отримати повну та прозору інформацію розв’язання транспортної проблеми Троєщини.

Додаткова інформація та коментарі:
За телефоном: +380 97 937 86 22.
Електронна адреса: press.k.yaloviy@gmail.com.