Історичний візит Константинопольського Патріарха Варфоломія до Києва, приурочений до 30-річчя Незалежності України.

Про це пише “Вечірній Київ”.

Патріарх Варфоломій проведе в Києві низку офіційних зустрічей — з Президентом, прем’єр-міністром і головою Верховної Ради України, а також буде присутній на параді на честь Дня Незалежності 24 серпня.

“Всією помісною Українською Православною Церквою радіємо візиту Вселенського Патріарха Варфоломія до України. Майже три роки тому Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній отримав з рук Його Всесвятості історичний документ — Томос про автокефалію, яким було відновлено справедливість та підтверджено духовну незалежність Української Церкви. Символічно, що цьогорічний приїзд Вселенського Патріарха Варфоломія приурочено до 30-ї річниці відновлення Незалежності України», — зазначають у ПЦУ

21 серпня о 10:00 в Михайлівському Золотоверхому соборі відбудеться урочиста зустріч Його Всесвятості та подячна молитва з нагоди його приїзду.

22 серпня о 9:00 на території Собору Святої Софії Київської під відкритим небом відбудеться Божественна літургія, яку очолять двоє Предстоятелів: Всесвятійший Вселенський Патріарх Варфоломій та Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Серед «світських» заходів візиту — зустріч з дітьми героїв, загиблих на Донбасі за свободу України, візити до послів Греції і Туреччини, а також покладання квітів до пам’ятника жертвам Голодомору.