Влада Києва готує жителів столиці до третйої хвилі коронавірусу, яка за прогнозами фахівців накриє Україну найближчим часом.

Про це пише “Главред”.

Столиця повинна збільшити кількість реаніматологічних ліжок у лікарнях, де приймають хворих з підозрою на коронавірус, і вже почала розробку нових перепусток на громадський транспорт.

Крім того, як повідомили в КМДА цього разу місто, врахувавши попередній досвід, розробляє алгоритм впровадження електронних перепусток для підприємств критичної інфраструктури.

“Починаючи з 10 серпня, коли на сайті КМДА буде оприлюднена форма подачі заявки, підприємства критичної інфраструктури зможуть залишити заявку на отримання спецперепусток для своїх працівників”, – йдеться в повідомленні КМДА.

Напередодні заступник голови КМДА зазначив, що зараз період відпусток, українці подорожують як всередині країни, так і за кордон. А під час подорожей ризик заразитися збільшується. До того ж, інфекціоністи говорять про високу контагіозності індійського штаму коронавірусу.

“Цього разу ми плануємо ввести електронні перепустки. Таким чином ми персоналізуємо перепустки, щоб ними могли скористатися тільки кияни, які працюють на підприємствах критичної інфраструктури”, — прокоментував Микола Поворозник.

Додатково серед підприємств та організацій критичної інфраструктури проведуть роз’яснювальну роботу щодо отримання спецперепусток.