Жителів Києва попереджають про високий рівень забруднення повітря.

Як зазначається, з 8 червня в місті спостерігаються метеорологічні умови, що сприяють накопиченню і вмісту шкідливих домішок у приземному шарі повітря. Про це йдеться в повідомленні Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Протягом 12-13 червня, за даними постів спостереження ЦГО ім. Бориса Срезневського, рівень забруднення діоксидом азоту досяг, переважно, 5 – 6 середньодобових гранично допустимих концентрацій в районах вул. Скляренка, Оболонського проспекту, Бессарабської і Деміївської площ.

Такі метеорологічні умови за прогнозом Гідрометцентру (спекотний характер погоди, поле підвищеного тиску, слабкий вітер у приземному шарі, нічні приземні інверсії) і рівень забруднення (тенденція до подальшого зростання) втримаються в Києві до 18 червня.

У селі Збаржівка Погребищенського району розбився автобус із хімікатами для обробки полів. Зі слів поліції, їх викрали на аграрних підприємствах Вінничини. Тікаючи, злочинці врізалися в дерево. Автобус спалахнув, упав у ставок. У воду потрапило більше 700 літрів хімікатів.