Колишній посадовець КМДА Андрій Варвиш, якого медіа називають “куратором Києва” від Офісу президента, не планує повертатися у владу.

“Я категорично не бачу себе в жодній ролі, у жодній формі публічної діяльності у державній чи муніципальній владі. Я маю досвід у цій роботі, це були найкращі роки мого життя, виходячи з того, чого я навчився. Але це найбільш травматичні речі я відчув весь можливий дискомфорт від того, що працював у владі”, сказав Варвиш в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

“Травматичним” експосадовець називає свій досвід через відсутність стратегії роботи.

“Усе ситуативно рухається, відбувається імітація бурхливої діяльності. Навіть підрозділи, які відповідають за стратегічне управління, ним не займаються. Усі обслуговують якісь бізнес-процеси, вирішують якісь власні питання. І якби мене запитали, скільки людей із тих, яких я тоді бачив у адміністрації, професійно займаються розвитком міста, я би нарахував осіб десять зі ста”, сказав Варвиш.

Андрій Варвиш засновник і керівник компанії “Сага Девелопмент”, учасник забудови Рибальського півострова й один зі співавторів концепції переїзду офісу президента до “Українського дому”.