Надійний мир можливий лише після того, як Росія зазнає нищівної поразки на полі бою, тому Україна має перемогти.

Про це написав глава МЗС Дмитро Кулеба у колонці для видання The New York Times, повідомляє “Європейська правда”.

“Правда в тому, що Путін не зупиниться, поки не буде зупинений. Тому заклики до припинення вогню, які лунають в Європі та Америці, абсолютно недоречні. Зараз не час погоджуватися на невигідні пропозиції припинення вогню чи мирних угод”, – написав глава МЗС у колонці, переклад якої надала пресслужба міністерства.

За його словами, зараз завдання полягає в тому, щоб завдати поразки Росії та позбавити її можливості знову нападати на будь-кого в осяжній перспективі.

“За умови подальшої тривкої та вчасної підтримки, Україна готова та здатна це зробити…Т ривкий, надійний мир — а не бомба уповільненої дії у вигляді замороженого конфлікту — можливий лише після того, як Росія зазнає нищівної поразки на полі бою. Тому Україна має перемогти. Лише тоді Путін шукатиме миру, а не війни”, – зауважив міністр.

За підтримки світу Україна вже стабілізувала лінію фронту та готується до повернення контролю над територіями, які досі перебувають під окупацією Росії, насамперед на стратегічно важливому півдні, додав міністр.

У цьому контексті, Україна закликає партнерів посилювати підтримку та відкидати фейкові “мирні ініціативи” з боку Росії і не звертати увагу на наратив про так звану “втому від війни”, який підживлює російська пропаганда.